Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnsligt kul på Slottstorget

/
  • firar. Hans B Andersson med dottern Glimma Hansdotter von Wachenfeldt som fyllde ett år i går. ”Hon gillar det som gungar”, säger pappa om dotterns musiksmak.
  • spanar. Melker Hellsén spanar efter Sean Banan med den poster han hoppades få signerad.
  • fånga t-shirten. Tioårige Elias Högberg spanade efter t-shirts som sköts ut från scenen på Nickelodeondagen. Men framför allt var han på Slottstorget för att se Sean Banan uppträda med den populära låten ”Skaka rumpa”.
  • Åkt långt. Fyraåriga Isabella ”Maja Gräddnos” Berglund hade åkt hela vägen från Sandviken med mamma Annelie Nöjd för att se Svampbob Fyrkant.
  • Spänningen är olidlig. Charmtrollet Loke Johansson-Björn, 2, väntade på Sean Banan.

Det blev en riktig folkfest på Slottstorget på onsdagen. Nickelodeondagen lockade hundratals människor med uppträdanden av bland andra Sara Varga och Sean Banan.

Annons

Rockbebisen Glimma Hansdotter von Wachenfeldt firade sin ettårsdag i vimlet tillsammans med pappa Hans B Andersson, som vann länets ”Svensktoppen Nästa” i fjol. Och musikintresset har gått i arv.

– Hon gillar det mesta som gungar. Bara det är lite puls i det, berättar Hans.

Själv skulle han också sitta i juryn i gårdagskvällens deltävling av årets ”Svensktoppen Nästa” senare när Nickelodeondagen övergick till Sommarkväll.

Många ville se Sean Banan

Sean Banan var dragplåstret i går för många som Arbetarbladet pratade med i vimlet.

Tvåårige Loke Johansson-Björn fick i går se sin idol uppträda med låtar som han själv brukar dansa och sjunga till hemma. Från mamma Emma Johanssons axlar demonstrerade han dansrörelserna till favoritlåten ”Händer i luft”.

Kompisarna Albin Öhman och Melker Hellsén har dansat till Sean Banans låtar i en talangtävling i skolan och hade skaffat posters för att få autografer av honom.

Även Elias Högberg gillar Sean Banan och låten ”Skaka rumpa”.

– Han sjunger bra och så vågar han mycket, konstaterar Elias.

Svampbob lockade

Men fyraåriga Isabella Berglund hade åkt hela vägen från Sandviken för en annan kändis – Svampbob Fyrkant.

Uppträdde gjorde även Timoteij, Love Generation och Alice Svensson.

Mer läsning

Annons