Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båt vid Alderholmen kan bli boende för asylsökande

/

Det kan bli bostäder för asylsökande på en båt på Alderholmen. Ansökan om bygglov är inskickad till Gävle kommun.

Annons

Ett företag, Ecoresan AB, har ansökt om tidsbegränsat bygglov för att ställa upp pråm för bostadsändamål i Gävle Kanal på fastigheten Alderholmen 5:1. I kungörelsen meddelas att det rör sig om sjutton kojer som ska användas inom ramen för Migrationsverkets uppdrag för sammanlagt 30 personer fram till januari 2019.

– Som jag har uppfattat det finns en firma som är intresserad av att hyra ut en bostadspråm och det är en ganska lång process för att få det i hamn. De vill komma igång med ett sådant förfarande, sen om det kommer finnas ett behov återstår att se. Den planeringen gör man utifrån de allmänna bedömningar hur det kommer se ut med behovet av flyktingmottagande, säger Mats Collin, förvaltningschef på Socialtjänsten.

Att en ansökan om bygglov är inskickad innebär att förslaget måste behandlas innan det kan godkännas.

– Absolut ingenting är bestämt, man vill vara ute i tid. Det ska vara på remiss och utredas, det här företaget vill att det ska ligga en längre tid och då måste man ha en grundlig genomgång.

Enligt Mats Collin är det inte en helt ny idé att ställa upp en båt med denna funktion i Gävle.

– Det finns intressenter på olika sätt, vissa båtar har funnits med också. Eftersom Gävle är en hamnstad så finns det såna funderingar, säger Mats Collin.

I kungörelsen meddelas att synpunkter på förslaget skall lämnas senast den 18:e januari. Arbetarbladet har varit i kontakt med företaget som avböjer att kommentera.

Mer läsning

Annons