Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedårande miljödansare

/
  • De här balettjejerna dansar en svandans i en fullsatt sal på Bomhus Folkets Hus.
  • Små fröer som vaknar till liv. Eller små balettelever som spanar mot publiken. På lördagen bjöd Kulturskolan i Gävle på dansföreställning i Bomhus Folkets Hus.
  • Danselever från Kulturskolan virvlar fram som vindar i en miljödans där solen väcker frön till liv.

Virvlande vindar och ljusrosa svanar intog scenen när Kulturskolans danselever bjöd på föreställning i Bomhus Folkets Hus.

Annons

Troll och statyer, svanar och blomknoppar på scenen. Bedårande fyra-fem-åringar och proffsiga tonåringar om vartannat. Kulturskolans danselever inom balett, jazzdans och modern nutida dans bjöd föräldrar och andra på en omväxlande föreställning i Bomhus Folkets Hus på söndagens eftermiddag. De hade även med sig några musikelever från Kulturskolan och danselever från gymnasieskolans individuella val.

En grupp med 6-10-åringar dansar en miljödans där de yngsta virvlar runt som små vindar i blå kläder och långa sjalar i händerna. De lite äldre i gult gör en sol som vaknar till liv. Nu är de små blå i stället frön som ligger gömda under jorden, en brun sjal. "Jag ligger bara här och gror..." lyder sången i bakgrunden, men ett av de allra minsta fröna kan inte låta bli att kika fram för att spana efter någon bekant i publiken. Sedan blir de blommor som väcks av solen, slår ut och multnar och väcks till liv igen.

Mer läsning

Annons