Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragare shoppade loss i Gävle

Under några veckor i början av 2009 satte paret på sig spenderbyxorna. Totalt handlade de prylar och bodde på hotell för 150 000 kronor. Men, det var inte deras pengar.

Annons

En 39-årig kvinna och en 40-årig man låtsades vara företrädare för ett bolag i Jönköping, en bensinmack. Med hjälp av en 46-årig man från Hässelby fick paret de uppgifter de behövde för att handla varor på kredit, med bensinmacken som fakturamottagare.

Posten till postbox

Paret hade sett till att inkommande post och telefoni inte nådde bensinmacken. I stället hade de ordnat att posten eftersändes till en postbox, telefonin hade de gett i uppdrag till ett telefonservice-bolag i Kalix att ta hand om.

Under januari och februari 2009 lyckades de båda hämta ut en mängd varor från butiker i Gävle.

Butiker och hotell

Bland de drabbade butikerna finns Stadium där paret hämtade ut kläder för 20 000 kronor, Jysk, där paret hämtade ut möbler och heminredning för 30 000 kronor och Kicks, där paret hämtade ut smink och parfym från för 11 000 kronor. Dessutom bodde paret på Winn i centrala Gävle för 6 000 kronor, köpte biobiljetter för 3 000 kronor på Filmstaden och åt på Mc Donalds i Gävle och Sandviken för dryga 3 000 kronor.

Varor för 150 000 kronor

Bolaget var vid tiden vilande och bedrev inte någon verksamhet. I mitten på mars sprack dock parets plan. Paret hämtades in till förhör och anhölls senare samma dag. Även Hässelby-mannen anhölls. Nu har åtal väckts mot de tre. De åtalas för 17 fall av grovt bedrägeri. Totalt hämtade paret ut varor för 150 000 kronor. Anna Norling

Mer läsning

Annons