Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergby och Norrsundets skolor hyllas för sin tekniksatsning

/
  • Lyckliga pristagare. Bergby och Norrsundets skolor har fått Teknikföretagens utmärkelse Årets Teknikutbildning 2009. Anita Wigert-Persson, Birgitta Söderlund, Monica Norén, Anna Karin Stockselius, Hans Stockselius, Stig Dahlberg, Jan Wikholm och Jan-Eric Sandberg. Framför står Inger Wiijk, Mikael Palm och Sara Hillgren.
  • Firade. Elin Hagelin, Kristin Backlund och Emma Stockselius lät sig gärna bjudas på wienerbröd.

Bergby och Norrsundets skolor dockar samman teknik och entreprenörskap. Det gör de så bra, att de nu fått utmärkelsen Årets Teknikutbildning, och förutom äran, så blev det också 50 000 kronor som delades ut av Teknikföretagen.

Annons

– Det här är en extra rolig dag, den är både spännande och innebär en utmaning för Bergby och Norrsundets skolor, inledde rektor Hans Stockselius.

Prisutdelarna från Teknikföretagen representerades av Jan-Eric Sandberg, regionchef i Skellefteå, Jan Wikholm, Gävle, och Stig Dahlberg, vd för Rolba AB i Hedesunda.

Anledningen till att teknikföretagen årligen uppmärksammar skolor som satsar på teknik i olika former i undervisningen, är att man vill uppmuntra och stärka teknikämnet.

Årligen betalas 5 miljoner kronor ut i belöningar till grundskolor, gymnasieskolor och högskolor.

Att det blev Bergby och Norrsundets skolor som utmärktes i länet, beror på den profilering och den lokala arbetsplan som presenterades i ansökan. Teknik, entreprenörskap och hälsa är ledorden för Hamrångeskolorna.

Mottagare för diplomet och prissumman, var eleven Mikael Palm i årskurs ett, och läraren Sara Hillgren.

Dagen till ära bjöds det på nybakta wienerbröd direkt efter prisceremonin.

Annons