Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beställning av färdtjänst ska bli bättre

Det ska bli lättare att beställa färdtjänst i framtiden.
Det hoppas i alla fall X-trafik som startar en egen beställningscentral i Gävleborg.
– Vi hoppas att lokalkännedomen ska leda till färre missförstånd, säger Inger Engvers som ansvarar för färdtjänst och sjukresor.

Annons

I dag är det företaget Samres som på uppdrag av X-trafik sköter alla beställningar av färdtjänst och sjukresor. En del av deras samtal besvaras utomlands och det har tidvis lett till klagomål. Bland annat eftersom bilarna ibland skickats till fel adress och vid fel tid.

Nu när avtalet med Samres löper ut väljer X-trafik att starta en egen beställningscentral i Söderhamn. Enligt vd Matts Hildebrand är det inte missnöje med Samres som ligger bakom utan möjligheten att ge bättre service som lockar.

– Genom att samordna beställningscentralen med vår trafikupplysning hoppas vi på sikt öka tillgängligheten, bland annat med bättre öppettider.

Hoppas på ökad kvalitet

Genom att de som ska skicka ut bilarna känner till länet hoppas Inger Engvers, som är chef för färdtjänst och sjukresor, att kvaliteten ska öka.

– Det är lättare om man känner till geografin och vet hur långt det är mellan orterna.

Den nya beställningscentralen kommer att ge 15 nya jobb och startar 1 mars. Varje år görs drygt 500 000 sjuk- och färdtjänstresor i länet.

Mer läsning

Annons