Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biten av alligator i Furuviksparken

/

En flicka i 12–13-årsåldern blev biten i fingret av en kajman i Furuviksparken vid 14-tiden i går.

Annons

Hon böjde sig över ett räcke i det nybyggda Sydamerika.

– Vi har personal som står där och bevakar men den här gången gick det för snabbt, säger Johnny Persson, huvudansvarig för parkens djur.

Flickan fick ett rejält bett i fingertoppen och fick åka till sjukhuset för att bli omplåstrad. Olyckan inträffade när hon stod på en bro i det nyöppnade Sydamerikaområdet. Där finns många exotiska djur, bland annat kajmaner, som hör till alligatorfamiljen.

– Hon bockade sig ner över ett staket och petade på en kajman. Det här är inga djur som normalt attackerar. Vi går själva omkring bland dem och tvättar fönster. Men det är klart, om man tar tag i dem så blir de irriterade och markerar. Det är ju väldigt olyckligt när det händer något sådant här, säger Johnny Persson.

Nu när en bitolycka inträffat kommer Furuviksparken att se över vilka förändringar som kan behövas.

– Det här området bygger på att man ska kunna vistas bland djuren. Men man får inte klappa dem. Kanske behöver vi skylta upp lite bättre på bron. Vi har personal på plats som bevakar men det gick väl så snabbt så att de inte hann ingripa, säger Johnny Persson.

Omedelbart efter olyckan flyttade parken sin personal så att en person numera står på själva bron som flickan lutade sig från.

Annons