Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Blank, ta politisk timeout”

Lars Beckman (M) tycker att kommunalråd Carina Blank (S) bör ta en paus från politiken medan hon utreds för mutbrott.

– Det är alldeles självklart att jag tänker fortsätta, säger Blank.

Annons

”Det är nu lämpligt att Carina Blank med omedelbar verkan tar en politisk timeout så länge brottsutredningen om muta pågår”, skriver kommunfullmäktige- och riksdagsledamoten Lars Beckman (M) på sin blogg där han hänvisar till Arbetarbladets artikel om att åklagarmyndighetens riksenhet mot korruption har inlett en förundersökning.

– Det är i första hand en fråga för Socialdemokraterna vilken företrädare de vill ha. Jag tycker att partiet bör fråga sig om man kan ha ett mutmisstänkt kommunalråd, säger han till Arbetarbladet.

Carina Blank blir förbannad när hon hör Beckmans uttalanden.

– Ärligt talat tror jag att han önskar att jag aldrig hade varit i politiken. Då hade det blivit lättare för Moderaterna.

Hon påpekar att resorna till USA var 2009 och 2010 och att både hon och Helén Åleskog har jobbat kvar sedan dess.

– Det betyder inte att jag tar lätt på det här, men jag låter åklagaren sköta sitt jobb och det tycker jag att även Lars Beckman kan göra, säger Carina Blank som tycker att det är ”dåligt” av Beckman att döma på förhand genom att uttala sig innan utredningen är klar.

– Det är pinsamt. Han verkar ha en egen lag som han går efter, säger hon.

– Carina Blank är en skicklig politiker och det här är ett sätt för henne att flytta fokus till andra personer än henne själv, kontrar Lars Beckman.

Moderaternas oppositionsråd Inger Källgren Sawela vill inte ställa sig bakom Beckmans uttalanden.

– Hittills har bara en förundersökning inletts och det finns inga uppgifter om delgivning eller brottsmisstanke. Det är upp till Socialdemokraterna och Gävle kommun att hantera eventuellt uppkomna situationer i nästa steg, säger hon.

Peter Bergström, ordförande för Socialdemokraterna i Gävle, menar att partiet har fullt förtroende för kommunalrådet.

– Vi avvaktar förundersökningen innan vi diskuterar om hon kan sitta kvar eller inte. Än så länge är det bara en utredning som jag tror kommer visa att det här var ett administrativt misstag, säger han.

Mer läsning

Annons