Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodjakt på cykel

/

Fler blodgivare behövs. Nu tänker Gästrikeloppets arrangörer dra sitt strå till stacken med hjälp av ett "Blodrace" på cykel.

Annons

I början av maj lyssnade Henrik Nyquist på massmedias rapportering om den ständiga bristen på blodgivare. Hans tankar gick till Blodomloppet, ett evenemang där motionslöpning och anmälan som blodgivare kombineras. Som arrangör för det nya årliga cykelevenemanget Gästrikeloppet bestämde sig Henrik Nyquist för att åstadkomma något liknande. Han föreslog ett samarbete med blodgivningscentralen i Gävle. Blodgivningscentralen nappade, vilket har lett till att ett två mil långt cykellopp med namnet "Blodracet" ingår i årets upplaga av Gästrikeloppet.

– Det blir roligare både för publik och de som cyklar. Tidigare har vi haft fem mil och tolv mil som sträckor. Nu kan alla pröva, säger Henrik Nyquist som hoppas att Gästrikeloppet ska ha nått 1000 deltagare inom tre år.

Även Monica Arkenström på blodgivningscentralen är hoppfull.

– Vi behöver pigga och friska människor i rätt ålder och det här är ett bra sätt att nå ut till dem.

Gästrikeloppet äger rum 19 september. Personal från blodgivningscentralen kommer att närvara vid start- och målområdet på Rådhustorget i Gävle.

 

 

 

Mer läsning

Annons