Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende hade råttor i lägenheten

En person på ett av kommunens serviceboenden hade i två veckor stopp i toaletten utan att personalen ingrep. Nu har händelsen Lex Sarah-anmälts.

Annons

Det är verksamhetschefen på boendet som anmält händelsen sedan hon, i samband med ett hembesök, upptäckte att en person inte har kunnat använda sin toalett på länge eftersom det var stopp i avloppet.

Det visade sig då att personalen känt till problemet i nästan två veckor men att man inte gjort något då den boende sagt att denne själv skulle rensa avloppet.

Senare kom det fram att det även ska ha funnits råttor i lägenheten en längre tid. Personalen har noterat att det fanns problem men sedan inte följt upp hur det har gått.

– Vi har brustit i uppföljning. Alltför stort ansvar har lagts på den boende, konstaterar Stig Norberg som är områdeschef inom omvårdnad.

– Det finns ju ett skäl till att man bor på ett serviceboende. Har man en funktionsnedsättning som gör att man inte kan hantera det här själv är det vår skyldighet att hjälpa till.

Verksamhetschefen konstaterar i sin anmälan att den boende fått ta ett alltför stort ansvar. Problemen har nu rättats till och man har sett över sina rutiner för hur man ska hantera liknande fall.

Mer läsning

Annons