Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortkastat åka till Gävleborg

Under augusti månad ska kandidaterna till ordförandeposten för Centerpartiet visa upp sig runtom i Sverige. I dag kommer Anna-Karin Hatt till Gävle men Anders W Jonsson nobbar hela länet.

Annons

– För mig är att åka till Gävleborg bortkastat, de vet ju exakt vem jag är och har följt mig i tjugo år. De är inte intresserade av att jag ska komma, säger Anders W Jonsson från Hedesunda som tillsammans med Anna-Karin Hatt och Annie Lööf kandiderar till posten som Centerpartiets nya ordförande.

När Anna-Karin Hatt i dag anländer till Gävle med sin valturné, eller "Hattresa" som hon själv valt att kalla den, har Anders W Jonsson istället siktet inställt på Pridefestivalen i Stockholm.

– Då ska jag vara med och gå pridemarschen.

Anders W Jonsson planerar flera besök runtom i Sverige de kommande veckorna: Piteå, Kalix, Skövde, Frostviken, Jämtland, Skåne, Stockholm, Halland och Göteborg.

– Min strategi nu är att vara så tillgänglig som möjligt och åka ut varthän de vill att jag ska komma.

Anders W Jonsson ser fram emot att få svara på frågor som han inte är van vid.

– Jag är väldigt känd som en socialpolitiker. De frågor jag får nu rör inte sjukvård och äldrevården utan lärarlöner, jordbrukspolitik och kärnkraft.

Han berättar att han själv svängt i kärnkraftfrågan under sina år som centerpartist.

– När jag gick med såg jag kärnkraften som det största hotet mot jordens överlevnad. Om jag får den frågan idag ser jag användning av fossila bränslen som det absoluta hotet.

Han har dock inga planer på att själv bidra till att minska utsläppen av fossila bränslen den kommande månaden.

– Jag gör inte som Anna-Karin, jag kommer att flyga på de längre sträckorna. Det blir alla möjliga transportmedel, det får gå åt mycket bränsle den här månaden.

Mer läsning

Annons