Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra sommar för Fjärran höjder

/
  • POPULÄRT I SOMMAR. Fjärranhöjderbadet i Gävle har haft en bra sommar hittills. Under juni och juli har sammanlagt 47 423 personer besökt badet, vilket är nästan 9 000 fler än förra året.
  • MER ÄN BAD. Badhuschefen tror att lekredskapen och klätterväggen har bidragit till att locka fler besökare till Fjärran höjder. Så här såg det ut när hinderbanan invigdes 2009. Tjejen som klättrar heter Alva Lindblom.

Trots att utomhusbadet öppnade två veckor senare än normalt har Fjärran Höjderbadet i Gävle haft en kanonsommar.

Besökssiffran för juli är den bästa på fem år.

Annons

Gävles stora badhus har haft 47 423 besökare under juni och juli. Det är nästan 9 000 fler än året innan.

– Vi har en jättebra sommar. Det hade kunnat varit ännu bättre om vi hade om vi inte hade blivit sena med 50-metersbassängen, säger badhuschefen Bernt Jonsson.

Han tror att satsningen på en mer lekredskap, en hinderbana, klättervägg och en bollplan intill utomhusbassängerna har bidragit till att locka fler besökare. Även inomhussäsongen har varit bättre än föregående år. Fjärran höjderbadet har räknat med att dra in 11 miljoner kronor i år, och har efter första halvåret hämtat hem nästan 7,5 miljoner.

– Så fortsätter det här gör vi ett riktigt bra år, säger Bernt Jonsson.

Förra året var juli den bästa besöksmånaden med 21 762 besökare. I år har badet haft över 20 000 besökare alla månader utom april, och högst hittills ligger mars med 28 008 besökare. Då ingår alla aktiviteter på badhuset inklusive simklubbar, vattengympa och gymbesökare, men inte Friskis och Svettis som också finns på Fjärran höjder.

Mer läsning

Annons