Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk i kö gav fängelse

En 21-årig man döms för grov misshandel efter ett bråk i en bankomatkö. Tingsrätten dömer honom till ett års fängelse – trots att en av rådmännen ogillat åtalet.

Annons

Det var i slutet av juni i år som den tilltalade Gävlebon befann sig i en bankomatkö på Norra Kungsgatan i Gävle. Längre fram i kön började några av hans arbetskamrater att tjafsa med några bredvid och ett bråk utbröt.

21-åringen anslöt sig till bråket och fick motta en spark och ett slag i sidan av en 29-årig man. Den tilltalade Gävlebon slog tillbaka och mannen föll till marken. 21-åringen fortsatte därefter att slå och orsakade 29-åringen bland annat en käkfraktur och tre utslagna tänder.

21-åringen hävdar att han handlade i nödvärn men tingsrätten gör bedömningen att han brukade mer våld än vad som var nödvändigt. En av rådmännen tyckte däremot att mannen inte borde dömas, eftersom han anser att mannen befann sig i en situation där det var svårt att kontrollera sig.

Men trots skiljaktig mening dömdes 21-åringen under tisdagen. Han ska dessutom betala ett skadestånd på drygt 60 000 kronor till 29-åringen.

Mer läsning

Annons