Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i vindskydd troligen anlagd

/
  • Festplats. Nästan varje helg festar ungdomar vid Hemlingbybacken och bränner ned vindskydd och bänkar och slår sönder saker. På lördagen brändes ytterligare ett vindskydd upp vid en grillplats intill backen. Branden var troligen anlagd.

Ett vindskydd vid Hemlingby-backen i Gävle brann upp under lördagsmorgonen. Enligt Räddningstjänstens inre befäl Pär Törnhult var branden troligen anlagd.

– Det finns inga vindskydd som börjar brinna av sig själva. Någon har antagligen tänt på, säger han.

Annons

Larmet kom vid klockan halv åtta på lördagsmorgonen. Vindskyddet ligger precis intill Hemlingbybacken och vid vindskyddet där finns det en grillplats och två bord med sittplatser. Hela vindskyddet brann upp och det är oklart vart branden började.
– Vart branden startade går inte att säga säkert, säger Pär Törnhult.

Branden är troligtvis anlagd och polisen uppger att det inte finns några misstänkta i nuläget.

I torsdags berättade Arbetarbladet om ungdomar vid Hemlingbybacken som nästan varje helg festar i friluftsområdet, kör bil och spelar hög musik och stör de boende i området.

De här ungdomarna ställer också till med mycket skadegörelse och ungdomarna eldar upp vindskydd och bänkar och slår sönder saker.

Men vem eller vilka som kan ha tänt på vindskyddet som brann upp på lördagen, det vet inte polisen.

Polis på plats
Hanna Wilde som jobbar på kafét i Hemlingbystugan, såg att polisen var på plats vid Hemlingbybacken på lördagsmorgonen när hon gick till jobbet. Men hon visste inte då vad som hade hänt.

– Jag tycker att det är synd och det är verkligen tråkigt att det finns folk som gillar att förstöra för andra. Det är många barnfamiljer och skolor som brukar vara här och grilla, säger hon.

Mer läsning

Annons