Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännskadad begärs häktad på sjukhuset

Häktningsförhandlingen mot 51-åringen som misstänks för mordförsök mot sin 31-åriga exfru kommer att ske på Akademiska sjukhuset i Uppsala på tisdagen. Han nekar till brottet han misstänks för.

– Han säger att han inte har haft någon avsikt att skada kvinnan, och han vet inte hur branden började, säger 51-åringens advokat Johan Mellgren.

Annons

Det var på lördagsförmiddagen för drygt en vecka sedan som det började brinna i lägenheten på Öster där kvinnan bor med sina tre barn. Där fanns också hennes före detta make, en 51-årig man. Alla fem sprang ut i trapphuset och knackade på hos grannarna för att få hjälp.

Många beslag

Kvinnan hade livshotande brännskador och fördes omedelbart till Akademiska sjukhuset, där hon fortfarande ligger nedsövd. Även mannen har svåra brännskador och har legat nedsövd.

Först i fredags kunde han förhöras, och det var efter det förhöret som åklagaren Birgitta Fernlund beslutade att anhålla honom som misstänkt för försök till mord.

Hur han ska ha gått tillväga i mordförsöket eller vilket motivet skulle ha varit vill hon ännu inte redogöra för.

Mannen uppgav direkt efter branden att en gasolgrill skulle ha varit brandorsaken.

Men någon sådan ska inte ha återfunnits. Polisen har gjort många beslag i lägenheten. Bland annat söker man efter spår efter någon brännbar vätska.

”Ingen avsikt att skada”

51-åringens advokat Johan Mellgren säger att hans klient nekar till brott.

Han har inte haft någon avsikt att skada kvinnan.

Lämnar han någon annan förklaring till branden?

– Han vet inte hur branden började, säger advokat Mellgren.

Mannen och kvinnan var gifta till i januari i år då en skilsmässa som påbörjades året före fullföljdes. Då hade de två gemensamma barn. Vid branden fanns också kvinnans några veckor gamla baby i bostaden. Inget av barnen fick några allvarliga fysiska skador, och placerades efter branden hos släktingar.

Annons