Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt Mari kan kedja fast sig för parkerna

/
  • ”Jag blev så förbannad när jag fick reda på byggplanerna”, sa Britt Mari Andersson som tillsammans med maken Leif bott intill Galgbacken på Söder i elva år.
  • ”Det finns många andra ställen att bygga på”, sa Kjell Helling (till höger) som liksom Per-Enar Hammarstrand vill rädda grönområdena.

Innan parker och skogsdungar används för nya bostadsbyggen bör parkeringsplatser och andra luckor utnyttjas.

Det tycker folkpartisterna i Gävle som på söndagen manifesterade med flygbladsutdelning och namnlistor vid några hotade grönområden.

– Det finns många andra ställen att bygga på, sa Kjell Helling, en av de engagerade folkpartisterna.

Annons

Vid Luftvärnsbacken – eller Galgbacken som den heter i folkmun – träffade de bland andra Britt Mari och Leif Andersson.

– Parken är en oas som skyddar mot avgaser från Kaserngatan. Jag går här med hunden varje dag, sa Leif Andersson som njuter av smultron och sången från koltrastar och talgoxar.

Parken har fått växa igen under de senaste åren men utnyttjas ändå flitigt av boende, bland andra makarna Andersson som bott intill parkområdet i elva år.

– Jag blev så förbannad när jag fick reda på byggplanerna, sa Britt Mari Andersson och tillade att hon kan tänka sig att kedja fast sig vid träden i protest.

Kjell Helling och hans partikollegor har tagit fram en lista med alternativa byggplatser som bör väljas innan de nu aktuella platserna kommer i fråga.

Klädda i orangea kepsar delade de ut flygblad vid Luftvärnsbacken i hörnet av Batterigatan och Kaserngatan, Gustavsparken vid Sofiagatan och vid Klockgjutarparken på Timmermansgatan. Anders Eklind

Mer läsning

Annons