Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryggan läggs på is

Den ideella föreningen Bryggan som stöttar barn med föräldrar

i fängelse har tvingats lägga sin verksamhet på is.


– Det är ett dråpslag för de barn som har kommit hit, säger styrelseledamoten Lars Samuelsson.

Annons

Knappt två månader efter att Bryggan dragit i gång sin verksamhet i Gävle läggs den alltså på is.

– Anledningen är att två personer har hoppat av styrelsen. Vi var en liten styrelse från början med bara fem personer och nu blir vi för få, därför måste vi ta en paus, förklarar Peter Zetterlöf, ordförande för Bryggan i Gävle.

Bryggan har en egen lokal på Kaplansgatan som fungerar som en trygg mötesplats för barn, ungdomar och föräldrar. Där kan barnen möta andra barn i samma livssituation.

Familjerna erbjuds meningsfull fritid, olika typer av aktiviteter, som skapande verksamhet, idrotts-, musei-, teaterbesök och familjeläger.

– Vi har haft besök av flera barn, tre eller fyra har kommit regelbundet. Det är synd att vi nu måste ta ifrån dem det när vi nyss har kommit i gång, säger styrelseledamoten Lars Samuelsson.

– Nu ska vi få hjälp av Riksbryggan i Stockholm och styra upp verksamheten. Vi behöver en fullvärdig styrelse med representanter från socialtjänsten, skolan, kyrkan och Röda korset. Det måste vara minst fem personer i en styrelse och därför ska vi försöka få ihop åtminstone åtta personer den här gången. Och vi ska se till att anställa en verksamhetsansvarig person.

Bryggan räknar med att kunna öppna i Gävle igen i januari eller februari.

Mer läsning

Annons