Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs–Gävle 1–0

Ett bakslag för kommunen och en seger för arenabolaget.
I går kom beskedet att Läkerol Arena får fortsätta servera alkohol tills ärendet avgörs i rätten.
– Det finns vissa frågetecken som vi vill utreda, säger Anna Önell, rådman vid förvaltningsrätten.

Annons

I går skickade kommunen in ytterligare ett yttrande till förvaltningsrätten. I det motsatte man sig Brynäs Arena AB:s begäran att få fortsätta servera alkohol tills ärendet är avgjort i rätten.

Men vann inget gehör.

Kort därefter kom förvaltningsrättens beslut – kommunens beslut att dra in alkoholtillståndet ska tills vidare inte gälla.

– Det finns en del saker här som nämnden har påstått och som bolaget inte anser är riktiga. Då behöver vi ha den här förhandlingen för att utreda dem, säger Anna Önell, rådman.

Ärendet prioriteras

Förhandlingen ska hållas 2 mars och därefter kan ärendet troligen avgöras omgående.

– Det är vår avsikt att prioritera det här och under förutsättning att vi har allting som vi behöver för att kunna fatta ett beslut så kommer vi försöka göra det så fort som möjligt.

Ett beslut om inhibition är en fingervisning om vad rätten tycker, sade lagmannen Göran Lundahl, mediekontakt i Sveriges Domstolar, nyligen till Arbetarbladet.

Om rätten beviljar ett yrkande om inhibition anser den alltså att det finns en reell möjlighet att det överklagade beslutet kommer att ändras. Det betyder dock inte att rätten alltid gör det.

”Väldigt positivt”

För arenabolaget innebär det att åtminstone alkoholserveringen vid hemmamatchen 1 mars är tryggad.

– Beslutet är väldigt positivt. Sedan får vi se vad som händer vid förhandlingen, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF och vd i arenabolaget.

Kommunen avvaktar

På kommunen hade man i går inte hunnit prata igenom rättens beslut, enligt socialchef Mats Collin.

– Nu avvaktar vi den muntliga förhandlingen.

Ni kommer inte överklaga beslutet?

– Det känns inte aktuellt. Men jag har inte pratat med politikerna och det är en fråga ytterst för dem, och det kommer vi i så fall att diskutera till veckan.

Mer läsning

Annons