Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs måste spara

/
  • Brynäs tappade 350 åskådare per match jämfört med det publikantal som var målsättningen under den senaste säsongen. Därför kommer föreningen att
  • Torbjörn Risve är den som sist anställdes på Brynäs kansli. Han får nu sluta när Brynäs drar in en tjänst för att spara pengar.

Brynäs kommer att skära ned en tjänst på kansliet och minska sina inköp av konsulttjänster inför den kommande säsongen. De här åtgärderna görs för att föreningen ska kunna få sin ekonomi i balans.

Annons

– Det har varit ett tufft år ekonomiskt sett. Vi planerar olika åtgärder inför nästa säsong för att få en ekonomi som är i balans. Det är särskilt viktigt att vi ökar antalet besökare och vi kommer att göra olika insatser för att kunna locka mer publik, säger Bo Bylund, ordförande i Brynäs IF.

Under den senaste säsongen tappade Brynäs 350 åskådare per match jämfört med det publikantal som det budgeterats för. Vilket innebär minskade publikintäkter och även mindre intäkter för försäljningen i arenan. Samtidigt nåddes inte heller målsättningen som fanns för lokala marknads- och sponsorintäkter. Brynäs kommer nu att få göra hårdare prioriteringar i verksamheten.

– Vi är inte de enda som har haft det tufft ekonomiskt sett, utan det har även flera andra elitserieklubbar haft, säger Bo Bylund.

Han hoppas att spelarbudgeten inte ska behöva påverkas.

– Under nästa säsong kommer vi att fortsätta satsa på att ha ett bra elitserielag. Men hur nästa års spelarbudget kommer att se ut vet vi inte än, säger Bo Bylund.

Föreningens bokslut är inte färdigt än och föreningens verksamhetsår sträcker sig till 30 april.

Torbjörn Risve är den som får sluta när Brynäs ska spara. Han är den som sist anställdes på kansliet. Torbjörn Risve började i maj förra året och har jobbat för att skapa bättre stämning under hemmamatcherna och för att locka mer publik.

– Jättetråkigt, men jag tror att det tyvärr är nödvändigt för Brynäs ekonomi ska gå ihop. Det har varit ett spännande och utmanade jobb, säger Torbjörn Risve.

Han kommer att sluta sista maj och vad som ska hända sedan vet han inte.

– På något sätt kommer jag att fortsätta att engagera mig i Brynäs, även om jag blir av med jobbet. Det är laget före jaget som gäller för mig, säger Torbjörn Risve.

Mer läsning

Annons