Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäskrögaren backade i rätten

/
  • Brynäskrögaren tog tillbaka vad han tidigare sagt idag när rättegången inleddes mot de två misstänkta. På bilden ovan: En av de misstänkta gärningsmännen tillsammans med sin advokat.

( Ny version) Brynäskrögaren tog tillbaka sina uppgifter om att han skulle ha utsatts för utpressningsförsök av två 20-åriga män, när rättegången inleddes på torsdagen.

– De var så berusade att de inte visste vad de sade, säger han.

Annons

Krögaren ville helst inte vara med på rättegången och stod inte längre för allt han sagt i polisförhör. På frågan om vad som hänt under lördagskvällen i slutet på juni svarar han att han inte minns allt. Männen var stökiga och krögaren ville att de skulle lämna lokalen, berättar han.
Åklagaren Birgitta Fernlund läste upp vad krögaren sagt i polisförhör, om hur en av männen gick bakom bardisken och ville prata med honom. 20-åringen slog sönder en flaska mot bordet och slog krögaren med knytnävarna.
Den andre 20-åringen ska han ha hotat att avrätta alla i lokalen om han inte fick 200 000 kronor senast dagen efter. En av männen hölls fast av en gäst tills polisen kom, den andre greps senare under kvällen.
Krögaren förklarade att han var chockad efter händelsen och att vissa uppgifter han lämnat är sådant han fått höra från andra.
– Det var panik och oroligheter, man vet inte vad som hänt eller varför. Det var inte så allvarligt egentligen, säger han.
I tidigare förhör har han sagt att han är mycket rädd och vill ha beskydd av polisen. Krögaren betonar nu att det inte ligger några hot bakom att han tar tillbaka uppgifter.
Båda männen har dömts för våldsbrott, den ene för bland annat en skottlossning på Brynäs. Ändå säger krögaren att han känner sig lugnare när han vet vilka de åtalade är.
Gästen som höll fast ena 20-åringen dök inte upp när han skulle vittna. Två restauranggäster står dock fast vid den version av vad som hänt som styrker åtalet.
– Man blev ju skraj, säger en av männen.
En av de åtalade säger att han knappt minns någonting från lördagskvällen, den andre säger att han och krögaren var oense om en mindre summa pengar, men förnekar brott.
Vare sig åklagare Birgitta Fernlund eller krögarens målsägandebiträde, Agnes Kelermen, ville ge kommentarer under pågående rättegång.
Förhandlingarna avslutas vid lunchtid på fredagen.

Mer läsning

Annons