Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästjejerna gjorde Hannas måndag roligare

/
  • VÄLKOMMET AVBROTT. Femåriga Hanna Eriksson från Järbo kunde inte ta sig ut till lekrummet, men vill gärna ha besök på rummet. Brynäsdamerna Emma Eliasson och Joa Elfsberg kom med paket och visade upp sina OS-medaljer.

Femåriga Hanna Eriksson tillbringar mycket tid på sjukhus. På måndagen fick hon besök av Brynäs hockeydamer som kom med paket.

Annons

– Det betyder jättemycket, sa Hannas mamma.

Brynäs och Gefle IF:s herrar brukar göra det.

Nu sällar sig Brynäs damlag till idrottsstjärnorna som vill förgylla tillvaron för barnen på barnkliniken på Gävle sjukhus.

På måndagen slöt 18 spelare upp i lekrummet på avdelning 107B. Med sig hade de en säck med presenter skänkta av Maxi Ica.

– Idén kläckte nog spelarna tillsammans med mig. Vi ville göra något för de här barnen, säger Tony Östlund, en av lagledarna för Brynäsdamerna, som nu ligger tvåa i högsta serien.

Sex barn och ungdomar dök upp till fikat med hockeyspelarna. De delade ut paket, signerade kort och visade medaljer.

Men Hanna Eriksson från Järbo kunde inte ta sig till lekterapin, utan fick besök på rummet. Hon har barnleukemi och har legat på sjukhus en vecka den här gången, för att hon blev sjuk direkt efter en stor behandling.

Hanna var fåordig, men hennes mamma, Cristina Eriksson, intygar att besöket var uppskattat.

– Det betyder jättemycket, och särskilt för barn som blir isolerade på grund av infektionsrisken. Det blir mest att läsa sagor och titta på tv. Det är jätteroligt när det händer något annat, säger hon.

Mer läsning

Annons