Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussar åkte av vägen

Två av X-trafiks bussar åkte av vägen i tisdagens snöväder. Flera busslinjer drabbades också av förseningar.
– Mest kännbart har det varit på linje 41 som har varit konsekvent sen hela dagen, säger Lars Björling, affärschef på T-trafik.

Annons

Linje 41 kör mellan Gävle och Sandviken och var alltså mer eller mindre försenad under hela tisdagen. Eftersom bussarna går i halvtimmestrafik bör de, enligt X-trafik, som mest ha varit en halvtimme försenade.

Avvåkningarna skedde på linje 91 mellan Sandviken, Forsbacka och Valbo samt linje samt på linje 95 mellan Gävle och Harkskär. Turen på 91:an blev inställd och till Harkskär blev det ersättningstrafik.

– Vi har en resegaranti som gör att man rätt att få åka taxi och få kompensation, men är det halvtimmestrafik får de åka med nästa buss. Trafikläget var inget onormalt med tanke på vädersituationen, säger Lars Björling.

Även Gävle Taxi drabbades av förseningar på grund av vädret.

– Allting går lite trögare och då får vi kö. Vi har två riktiga toppar, morgon och kväll, och då kommer det att bli förseningar, säger Sven-Olov Hiller, vd för Gävle Taxi.

En orsak till förseningarna är bland annat att den tid som färdtjänstresorna är beräknade att ta inte håller en dag med halt väglag då alla bilister kör långsammare än normalt.

Ett antal av SJs tåg som trafikerade Gästrikland på tisdagen blev försenade, men enligt SJ:s presstjänst var det signalfel och spårfel som inte hade med vädret att göra.

Mer läsning

Annons