Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busskaoset i Sätra

/
  • RUSNING PÅGÅR. Det blir rusning till de extra insatta bussarna under morgonen när många åker till arbetet eller skolan och under kvällen de åker hem.
  • TILLFÄLLIG LÖSNING. I mitten av april ska bussarna avgå som vanligt igen. Då ska trafiksignalerna inne i centrum ge förtur åt bussarna. Linje två har drabbats av ständiga förseningar i vinter.
  • GÅR HELLRE. Harald Frostersjö går hellre till Sätra centrum än väntar på den extra insatta bussen som ofta är försenad.
  • TILL SKOLAN. Det är inte några problem för Kajsa Berglund att åka till skolan. Om hon däremot ska till en kompis i Bomhus blir det problem med byte.

Förseningar på linje två till Sätra har gjort att sträckan delats upp. Nu är det bussbyte vid Sätra centrum som gäller, något som upprör många resenärer.
– Jag är lite sur. Det känns som man är snuvad på en busstur, säger Harald Frostersjö.

Annons

Från förra måndagen måste den som vill ta sig från och till ändhållsplatsen på linje två byta buss i Sätra centrum. Detta upprör flera resenärer som får vänta på extra insatta bussar. Orsaken är de kraftiga förseningar på linje två under vintern och ett nytt system för trafiksignalerna som nu installeras.

– Det fungerar inte riktigt. Det känns som bussen inte kommer varannan tur, säger Harald Frostersjö.

Han bor på Rävpasset i Sätra och måste alltså byta buss. Men i går valde han att gå till busshållsplatsen i Sätra centrum i stället för att vänta på bussen.

– Säg till exempel att bussen ska gå klockan 12.30 från Igeltjärn. Då ska den vara vid mig tre minuter senare, men kommer inte förrän klockan 12.40. Då går jag hellre hit och får lite motion i stället för att stå där och hänga, säger han.

Kajsa Berglund står och väntar på bussen som ska ta henne till Stora Sätra skolan.

– Då fungerar det bra. Men ska jag till en kompis som bor i Bomhus blir det krångligare med byte, säger hon.

Hon har förståelse för de som drabbats.

– Jag förstår om de är arga om det är oväder och de ska stå och vänta. Det ser jättejobbigt ut och står alltid mycket folk vid busshållsplatsen vid Sätra centrum.

En stadsbo som är drabbad är Maria Wennman och hennes två barn Moa och Rasmus som bor på Nordost. De har busstränat för att ta bussen på linje två till Ulvsäterskolan i Sätra.

– En dag ringer min dotter och säger att hon fick kliva av på Sätra centrum. Busschauffören hade inte förklarat att hon ska hoppa på nästa buss som står och väntar, säger Maria Wennman.

Hon är upprörd över den dåliga informationen.

– Jag har hört att det är många som klagat. Nu åker mina barn bussen på linje tio även om det blir bakvänt. I bland skjutsar min man dem till skolan.

 

Mer läsning

Annons