Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksanställd ofredade 15-årig flicka

En anställd i en butik i Gävle har dömts till dagsböter för att han stoppade handen innanför en 15-årig tjejs byxor. Hon har efteråt mått mycket dåligt och bland annat bytt klädstil för att ingen ska vilja röra henne.

Annons

Den butiksanställde är en man i 40-årsåldern. Flickan hade besökt butiken tidigare och den här gången bad han att få titta på hennes piercing i munnen, vilket han fick. Hon visade också att hon var piercad i naveln.

Då frågade han om hon var piercad på fler ställen och stoppade samtidigt handen innanför hennes byxor. Efteråt skrattade han, tog tag i hennes huvud och gav henne en puss på munnen.

15-åringen kände sig oerhört kränkt av händelsen. Direkt efteråt kräktes hon flera gånger. Sedan har hon mått mycket dåligt och varit rädd för att gå ut ensam. Hon har också ändrat sitt utseende och bland annat börjat använda säckiga kläder, med motivet att ingen ska vilja röra henne.

Den butiksanställde säger att han bara tittade på piercingarna, men nekar till att ha stoppat handen innanför hennes byxor.

Men tingsrätten dömer honom för sexuellt ofredande till 100 dagsböter. Han ska också betala ett skadestånd till 15-åringen på 9 000 kronor.

Annons