Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg och frisör mest poppis – som vanligt

/

Byggprogrammet står sig som det i särklass populäraste gymnasieprogrammet inför hösten. Programmet hade 104 förstahandssökande på 80 platser. Som vanligt var det svårast att komma in på frisörprogrammet.

Annons

Det lägsta meritvärdet för att komma in på Polhemsskolans byggprogram var denna höst 170. (Se hur du räknar ut meritvärde nedan).

Allra svårast att komma in på var frisörprogrammen. John Bauers frisörprogram hade 37 förstahandssökande på 26 platser. Lägsta meritvärde var här 230. Polhemsskolans frisörprogram hade 42 förstahandssökande på 16 platser, och här var det lägsta meritvärdet lite lägre: 220.

Få söker teknikprogrammet

Ett program som däremot har minskat såväl i intag som i popularitet är teknikprogrammet på Polhemsskolan. Teknikprogrammet har till hösten 74 platser mot förra årets 128 platser. Lägsta meritvärde för hösten var 160.

– Vi följer ansökningstrycket. Det fanns helt enkelt inte lika många sökanden, säger Birgitta Pettersson, rektor på Polhemsskolan.

Vad beror det minskade intresset för teknikprogrammet på?

– Nedläggningen av Ericsson kan vara en faktor. Men vi har jobbat mycket med att öka intresset för naturvetenskap och teknik i Gävle. Vi får fundera över detta till hösten.

Av de fristående gymnasieskolorna var John Bauergymnasiet populärast med 220 förstahandssökande på 210 platser. För den allra nyaste gymnasieskolan, MoveITgymnasiet var dock intresset skralt. Endast 17 elever hade den skolan som förstahandsval.

Till skolans handelsutbildning med inriktning småföretagande med åtta platser fanns inte en enda sökande.

Mer läsning

Annons