Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg och miljö och tekniska kan slås ihop

David Eldrot slutar som chef för tekniska kontoret. Någon ny ordinarie chef rekryteras inte, åtminstone inte än.
Nästa vecka presenteras en konsultrapport med förslag om ökad samverkan mellan tekniska kontoret och byggnads- och miljöförvaltningen.

Annons

David Eldrot har varit chef inom kommunen i 25 år. De senaste tio åren har han haft titeln teknisk direktör, vilket betyder att han har varit högste chef på tekniska kontoret, som bland annat har ansvar för kommunens mark, gator och torg.

– Jag har varit chef så länge så det känns lagom att göra något annat nu, säger 61-åringen som helt frivilligt har kommit fram till att han vill trappa ned.

I stället ska han nu jobba med hållbarhetsfrågor inom kommunen. Det kommer till exempel att handla om att göra utredningar om hållbart resande. Tjänstgöringsgraden blir 60 procent.

Samarbete utreds

I samband med att David Eldrot slutar står tekniska kontoret inför en omdaning. Sedan i somras har en konsultfirma på kommunfullmäktiges uppdrag utrett hur tekniska kontoret och byggnads- och miljöförvaltningen kan samarbeta mer. Förvaltningarna har till stor del samma kundgrupper, exempelvis privatpersoner och företag som vill bygga och exploatera i kommunen.

– Vi tar hjälp utifrån för att få en bild av hur man gör i andra kommuner. Det kan bli så att man även samordnar ledningen för förvaltningarna, säger kommundirektör Göran Arnell.

Vill inte avslöja

Han ska i nästa vecka informera politikerna som styr i de båda förvaltningarnas nämnder om konsultrapporten. Än så länge vill han inte avslöja innehållet.

Ska Bygg och miljö och tekniska kontoret slås ihop?

– Det kan vara ett alternativ som man kommer fram till, men det är inte helt lätt eftersom det också ingår en del myndighetsutövning. Vi får se vad rapportens resultat leder till för beslut, säger Göran Arnell.

Fram till att beslut fattas kommer Hans-Olov Åström att tjänstgöra som tillförordnad chef för tekniska kontoret. Han jobbade sin första dag i går och har tidigare varit chef för trafik- och parkavdelningen, den största underavdelningen.

– Jag vill fortsätta utveckla staden på ett positivt sätt. Det ska bli spännande och kul, säger han.

Mer läsning

Annons