Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carema tar över Aleris anställda

/
  • stigslunds äldreboende. Alla anställda kommer att erbjudas anställning hos den nya entreprenören, Carema.

Stigslunds äldreboende kommer att tas över av Carema som vann upphandlingen. Bland förlorarna fanns både Omvårdnad Gävle och Aleris, som drivit boendet sedan starten för tio år sedan.
– Det är bara att gratulera Carema, säger Aleris affärsområdeschef Elisabeth Kjettselberg.

Annons

Vårdföretaget Aleris, som tidigare hette Care Partner och ISS Care, har drivit äldreboendet och hemtjänsten i Stigslund sedan 1998 och var först ut som privat vårdgivare i Gävle kommun. De deltog i årets upphandling men förlorade mot konkurrenten Carema.

– Det är bara att gratulera. Carema har vunnit matchen och kommer att få möjlighet att driva en mycket fin verksamhet. Så klart känns det tråkigt att lämna en så kvalitativ verksamhet, säger affärsområdeschef Elisabeth Kjettselberg.

I dag, fredag, kommer Elisabeth Kjettselberg att informera personalen på boendet och hemtjänsten om överlämnandet. Aleris kan inte erbjuda personalen förflyttning till någon annan verksamhet i Gävle, eftersom företaget inte driver några andra boenden i kommunen.

– För oss är det viktigt att ha kvar kundperspektivet, så att överlämnandet går så smidigt som möjligt för personal och kunder. Det är vårt största fokus här framöver och vi kommer rätt snart att inleda ett samarbete med Carema, förklarar Elisabeth Kjettselberg.

Om ingen av anbudsgivarna överklagar beslutet kommer överlämnandet till Carema att ske 1 oktober. Alla anställda kommer att erbjudas anställning hos den nya entreprenören.

– Vi är jättestolta för förtroendet och att vi dessutom fick ha kvar Sjätte Tvärgatan, säger regionchef Margareta Eriksson.

Upphandlingen gäller att sköta äldreboendet och hemtjänsten i fyra år. Därefter finns möjlighet för kommunen att förlänga kontraktet med två år och därefter med ytterligare två år.

Totalt deltog fem anbudsgivare i upphandlingen: Aleris, Attendo, Förenade Care, Omvårdnad Gävle och Carema. Enligt omvårdnadsnämndens ordförande var det en samlad bedömning av kvalitet och prislapp som fällde avgörandet.

– Vi har vägt samman kvalitet och pris. En kvalitetsgrupp från omvårdnad och en grupp från Inköp Gävleborg har var och en för sig tittat på anbudsgivarnas kvalitetsbeskrivningar. Sedan har man kommit till en gemensam syn på kvaliteten och därefter har man gått vidare till att jämföra pris, säger omvårdnadsnämndens ordförande Vivi-Anne Sundqvist (S).

Mer läsning

Annons