Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carema vann tävlingen om Stigslund

/
  • Stigslund nästa. Carema driver i dag äldreboendet på Sjätte Tvärgatan på Brynäs, och hälsocentraler på Brynäs och på Södertull i Gävle.

Vårdföretaget Carema vann anbudstävlingen om äldreboendet och hemtjänsten i Stigslund i Gävle.
Det innebär att Aleris, som tidigare hette ISS Care, måste lämna Stigslund efter tio år.

Annons

Fem anbudsgivare deltog i tävlingen.

Men omvårdnadsnämndens ordförande Vivi-Anne Sundqvist (S) och förvaltningschefen Ingalill Björklund vill inte säga vilka som deltog, inte ens om Aleris var med i leken.

– Vi har vägt samman kvalitet och pris, säger Vivi-Anne Sundqvist.

Under den tio dagar långa besvärstiden vill de inte avslöja mer. Först därefter blir anbudshandlingarna offentliga och först då kan vi få se vad som avgjorde till Caremas fördel.

Carema driver i dag äldreboendet på Sjätte Tvärgatan på Brynäs, och hälsocentraler på Brynäs och på Södertull i Gävle.

Danskägda ISS Care öppnade äldreboendet i en nybyggd fastighet i Stigslund i slutet av 1998. Det var första gången som Gävle kommun lade ut äldreomsorg på entreprenad.

– Vi har lärt oss formulera tydliga kriterier och lärt oss hur man kan jobba på ett annat sätt. Det har hjälpt oss att utveckla äldrevården, säger Vivi-Anne Sundqvist om fördelarna med att lägga ut delar av verksamheten på entreprenad.

Det har också sparat pengar.

– Det går hand i hand. Om kvaliteten är i fokus så ser man till att använda pengarna på det mest optimala sättet, säger Ingalill Björklund.

Anders Eklind

Mer läsning

Annons