Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caroline lämnar sin lyxlya

/
  • LYXLYA. För knappt 1,2 miljoner kan du få Caroline Anderssons 78 kvadratmeter lyx, närhet till stan och tågstationen, och i huset garage, relax med bastu och övernattningsrum för gäster. Köket och vardagsrummet har en öppen planlösning med ett barbord som avskiljare, och ligger mellan hallen med gästtoan, badrummet och sovrummet, som har en walk in-garderob. Foto: Lasse Halvarsson

1 195 000 kostar den. Bostadsrätten som byggdes i Viktväktarnas gamla lokaler i föreningen Olof Knagges hus i hörnet Stora Esplanadgatan – Ruddammsgatan för några år sen och som nu ska säljas.

Annons

Om Viktväktarnas lokal var anspråkslös, är bostadsrätten raka motsatsen.

– Den har allt. Stil, mys och lyx – och inga nackdelar, säger ägaren Caroline Andersson, som trots lovorden ska sälja.

– Jag säljer för att jag vill att det ska hända nåt nytt, fortsätter Caroline, som köpte lägenheten för ett år sen.

För att skapa ett ekonomiskt utrymme för det-där-nya-som-ska-hända söker hon nu en hyresrätt.

– Jag tycker om att resa, helst till Thailand, och vill därför inte låsa pengarna i en ny bostadsrätt.

Det kanske inte är så vanligt att 26-åriga singlar, som Caroline, väljer lyxboende, men annars skiljer hon sig inte från svenska 20–30-åringar, berättar Carolines mäklare, Ralf Gustafsson på HusmanHagberg, som är med när Caroline visar oss sin lägenhet.

– Kommer man upp över 30 bor man kvar betydligt längre, snittet i riket är 20 år, fortsätter Ralf.

Det lyxigaste lägenheten har, förutom marmor- och ekgolv, är badrummet med en ”badcell” som innehåller stereo, telefonjack, ångbastu och munstycken för massage och både vanlig och impulsdusch. I badrummet finns även en vanlig stå-upp-dusch, som också har massage- impulsdusch, och toa.

Månadsavgiften ligger på 3 400 kronor inklusive el, bredband och den fasta telefonikostnaden.

Därtill har föreningens medlemmar tillgång till övernattningsrum, relax med bastu, som de betalar extra för, och garage att hyra.

Annan lyx är hällspis, varmluftsugn, vatten och is i kylskåpsdörren och marmorgolv i köket.

Köket och vardagsrummet har en öppen planlösning, med ett barbord som avskiljare, och ligger mellan hallen med gästtoa, badrummet och sovrummet, som har en walk in-garderob.

Sovrummets, vardagsrummets och kökets fönster ligger utmed Ruddammsgatan, och toans och hallens mot husets entré.

– Men alla har tonade rutor, som gör att man inte kan se in så länge det är ljust ute.

Allt är samlat på 78 kvadrat, som domineras av grått och svart i inredningen. Även den fasta inredningen går i grått och svart med rostfritt i köket. Och i taken finns spots med dimmer och flera på-och-av-val.

Ralf tror att Caroline kommer att kunna skriva avtal inom en månad, och jag passar på att fråga vilkens marknad det är som råder.

– Varken köparens eller säljarens, säger Ralf, det är objektet som avgör. Och Carolines lägenhet är, om inte unik så udda. Dessutom är prisläget stabilt just nu. Priserna ökade ett tag, men har gått tillbaka till samma nivå nu.

För att anpassa sitt pris till ”psykologin” i hur köpare upplever boendekostnader har Caroline prutat bort 5 000 kronor från det hon själv gav 2009; 1,2 miljoner.

– Ja, 1, ”någonting” upplevs bättre av köparen, bekräftar Ralf.

– Men jag har inte bråttom att flytta, säger Caroline, jag rättar mig helt efter köparen.

Mer läsning

Annons