Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cazper är årets första bebis i Gävleborg

/

Efter en dramatisk förlossning på Gävle BB kom lilla Cazper till världen, strax efter tolvslaget, 00.17.
– Medan raketerna smällde utanför, ja då gjorde han entré, säger mamma Sandra Kungsman och skrattar.

Annons

I måndags natt åkte paret Kungsman in till förlossningsavdelningen på Gävle sjukhus, men barnmorskorna bedömde att det var lång tid kvar, eftersom barnet var planerat till 20 januari och Sandra och Fredrik Kungsman skulle få åka hem till nyår. Men så hände något.

– Proverna gick i taket och de hittade äggvita i urinen. Jag hade fått havandeskapsförgiftning. Jag fick vara kvar och efter det satte de i gång mig, men det var inte möjligt för honom att komma ut, så det blev ett akut kejsarsnitt, säger Sandra Kungsman.

Vid tolvslaget skålade paret i luften med läkarna och barnmorskorna och önskade gott nytt år, strax efter det fick lilla Cazper se dagens ljus. Han var 48 centimeter lång och vägde 2540 gram.

– Det var fantastiskt och jag grät. Han tittade på mig och drog sin ena hand mot min kind, när han låg på mitt bröst, säger Sandra Kungsman.

De nyblivna föräldrarna tycker att Cazper har visat sig vara en lugn pojke.

– Han är lugn och nöjd för det mesta, men han har mammas surläpp, säger Fredrik och skrattar.

Pappa Fredrik Kungsman är stolt och glad att det gick så bra som det gick.

– All cred till läkarna och barnmorskorna, och Sandra, som har varit en riktig krigare, säger han.

Att Cazper inte bara är paret Kungsmans första barn, utan också Gävleborgs förstfödda bebis i år, var de redan medvetna om.

– Sandra är landslagsspelare i bangolf och har bara kommit tvåa i världsmästerskapen, så jag skojade med henne och sa att nu fick du i alla fall komma etta, säger pappa Fredrik Kungsman.

Nu väntar besök av Fredriks barn, storasyster Nova snart 5 år, och efter det ska Sandras familj i Skåne få besök. De båda ser fram emot en bra framtid tillsammans med Cazper, och de vet redan nu hur hans framtid kommer att se ut.

– Det ska bli spännande att se hur han utvecklas och vad han blir för sprallig liten kille, men vi vet ju i alla fall att här har vi en framtida duktig bangolfspelare, säger Fredrik.

Andra bebisar som fötts först:

Sigge kom först

Här är årets förstfödde

Edwina Gästiklands förstfödda bebis

Emmas son är hela Gävles förstfödde

Mer läsning

Annons