Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern beskrivs som svikare av FP, KD och M

Centern har svikit sina väljare.
Så beskriver företrädarna för Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet den ”historiska” uppgörelsen i landstinget i Gävleborg.

Annons

Ingemar Kalén, KD:s oppositionsråd från Hofors, är besviken.

– Det här inger inget förtroende. Trovärdigheten har fått sig en knäck, säger han och tror att det får följder för ett eventuellt samarbete med Centern inför valet 2010.

Han hade velat ha en bredare uppgörelse där hela den borgerliga alliansen och socialdemokraterna funnits med. Om man bara sett till det politiska sakinnehållet så hade man kunnat enas, menar han.

M, FP, KD och Sjukvårdspartiet vänder sig emot att den nya majoriteten strukit 10 extra miljoner till psykiatrin som de borgerliga drev igenom på mötet i december.

– Det slår mot de svagaste av de svaga, säger Ingemar Kalén.

Carina Östansjö (FP) tror inte att landstinget nu kan nå målet att man inte ska behöva vänta längre än 30 dagar för att få tid inom barn- och ungdomspsykiatrin.

– Psykiatrin har alldeles för lite pengar, säger hon.

Den borgerliga alliansen kritiserar också att S, C, och MP strukit 5 miljoner som mötet i december beslutade satsa på folkhälsoarbetet riktat till barn och unga med psykisk ohälsa.

Annons