Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern kommer kämpa för en ishall i Hedesunda

En motion från en eldsjäl i Hedesunda, Gerd Andersson, till Centerpartiets kretsårsmöte om en ishall i Hedesunda inkom i slutet av februari. Nu meddelar Gävles kommunalråd Ann-Helen Persson (C) att partiet lokalt kommer verka för att sätta av medel till hallen.

Annons

– Det har satsats väldigt mycket på idrottsanläggningar i Gävle centralort de senaste åren så om det ska byggas några idrottsanläggningar utöver de som redan ligger i startgroparna så är det dags att investera i våra ytterområden, berättar Ann-Helen Persson i ett pressmeddelande.

Gerd Andersson, före detta skolsköterska, brinner för ungdomars hälsa i Hedesunda. I motionen skriver hon att om man bor i kommunens ytterområden så är man beredd att själv också göra en del av jobbet. Hon har bland annat lämnat förslag för hur medel bör sökas till projektet från fonder och lokala sponsorer.

Erik Holmestig är kretsordförande för Centerpartiet i Gävle.

– Att verka för att en ishall kommer till stånd i Hedesunda känns naturligt för oss i Centerpartiet, berättar kretsordförande Erik Holmestig och fortsätter:

– Det är ett uppfriskande initiativ och ett engagemang som förtjänar att uppmuntras och mötas upp med en positiv inställning även från kommunalt håll.

Mer läsning

Annons