Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill glasa in Drottninggatan

Glasa in Drottninggatan så att Gävle får ett centralt stråk från högskolan till centralstationen. Det föreslår Centerpartiet i sitt lokala partiprogram.

– Centrum behöver moderniseras, säger Roland Ericsson (C).

Annons

Centerpartiet i Gävle presenterade på fredagen sitt lokala valmanifest.

Partiets oppositionsråd Roland Ericsson berättar att C i Gävle vill prioritera miljön, social- och äldrevårdspolitiken, skolan och landsbygden. I mer konkreta åtgärder handlar det bland annat om att få en bättre kollektivtrafik som bara drivs med miljövänliga drivmedel, verka för fler öppna förskolor, servera lokalt odlad mat i skolan och att jobba för ett hospice i Gävle.

Men partiet vill även att Gävle centrum ska bli mer attraktivt än vad det är i dag. Man vill skapa samband mellan ”viktiga punkter i staden” som Stortorget, Drottninggatan, centralstationen och högskolan. Därför föreslår man att det byggs ett öst-västligt centralt stråk från högskolan till centralstationen. Det kan gå längs å-rummet förbi konserthuset och sedan längs hela Drottninggatan, som man vill ska glasas in.

– Det här är en vision för att det ska bli så inbjudande som möjligt i centrum. Det här är kanske inget som går att göra verklighet av första året efter valet, men någon gång under mandatperioden, säger Roland Ericsson.

Mer läsning

Annons