Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CH-misstänkta kontrollerade bilnummer

Två av de CH-brandsmisstänkta skickade ett stort antal ägarfrågor på bilar till Transportstyrelsen i samband med CH-branden. Tjänsten används ofta av kriminella som vill kontrollera om de är övervakade, skriver rikskriminalpolisen i en telefonanalys.

Annons

Telefonanalysen är en ny bevisning som åklagarna har lämnat in till hovrättsförhandlingen. Den hann inte bli färdig inför tingsrättsförhandlingen.

Med hjälp av telefonoperatörernas loggar går det att i efterhand ta reda på vilka personer som har ringt till varandra, och mot vilka master deras telefoner har varit uppkopplade mot.

Enligt analysen var alla de tre misstänkta vid ett tillfälle några dagar före CH-branden uppkopplade mot den telefonmast i Uppsala som ligger närmast den 30-årige misstänkte mordbrännarens bostad. Analytikerns slutsats är att de kan ha haft ett möte där.

Analysen visar också att både 30-åringen och den misstänkte krogägaren från Gävle flitigt kontrollerade registreringsnummer. Dagarna för de båda CH-bränderna skickade krogägaren fem sådana frågor. Även 30-åringen utnyttjade tjänsten fyra gånger under maj.

Mer läsning

Annons