Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Chefen bryr sig inte om hur vi mår”

/
  • Visar resultatet. Monika Samuelsson, kommunikationsdirektör, Margareta Petrusson, HR-direktör och Svante Lönnbark, landstingsdirektör presenterade resultatet av medarbetarenkäten som utförts bland de anställda i Landstinget Gävleborg. Resultatet visar bland annat att varannan anställd tycker att ledningen inte bryr sig om hur de mår.
  • Viktigt instrument. Landstingets nytillträdda kommunikationsdirektör Monika Samuelsson ser medarbetarenkäten som ett viktigt instrument för utveckling. Hon lyfter fram kommunikationen mellan chefen och medarbetaren som särskilt viktigt.

Varannan anställd inom Landstinget Gävleborg tycker att ledningen inte bryr sig om hur de mår.

Sju av tio anser att cheferna aldrig, sällan eller bara ibland låter medarbetarna delta i viktiga beslut. Det visar en medarbetarenkät som har gjorts.

Annons

Totalt har cirka 4 100 personer, vilket motsvarar 70 procent av alla medarbetare inom Landstinget Gävlebtorg, svarat på en enkätundersökning om hur de trivs på jobbet, om man som medarbetare kan vara med och påverka viktiga beslut och om hur stor arbetsbelastningen är. Syftet är både att få en beskrivning av hur det ser ut i dag och att se vad som behöver utvecklas och förbättras på landstingets arbetsplatser.

Inte upplyftande

Resultatet är inte alltför upplyftande för landstingsledningen, speciellt mot bakgrunden att man även tidigare anklagats för att inte lyssna på personalen och tysta ned kritiska röster.

Varannan anställd tycker till exempel att ledningen har inget eller ganska litet intresse för personalens hälsa och välbefinnande. Sju av tio tycker att personalen aldrig, sällan eller bara ibland får delta i viktiga beslut och tre av tio känner sig ganska eller väldigt stressade.

Inte okej

– Det är inte okej att varannan medarbetare upplever att ledningen inte bryr sig om hur de mår. Vi har inte hunnit analysera materialet, men det är något vi måste titta vidare på. Samtidigt ska vi ställa det mot att man tycker att man har ett gott stöd på sin arbetsplats av sin chef, säger Svante Lönnbark, landstingsdirektör.

Landstingets nytillträdda kommunikationsdirektör Monika Samuelsson och HR-direktören Margareta Petrusson lyfter fram kommunikationen mellan chefer och medarbetare som särskilt viktig. De är bekymrade över att tre av tio aldrig, sällan eller bara ibland deltar i arbetsplatsträffar med sina chefer.

Viktigt delta i dialogen

– Det är jätteviktigt att så många som möjligt kan delta i dialogen på arbetsplatsen. Det leder till bättre beslut och påverkar arbetsmängden och känslan av stress, säger Margareta Petrusson.

När resultatet av enkäten har analyserats ska det leda fram till konkreta handlingsplaner för varje arbetsplats.

De ska ange vad som bör förbättras och vad man kan jobba vidare med. Man ska även lägga stor vikt vid arbetsmiljöutbildningar för chefer och skyddsombud.

Mer läsning

Annons