Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen fick sparken – tillbaka som konsult

Den sparkade landstingschefen, Gunnar Jansson, fick ett avgångsvederlag på

1,2 miljoner kronor när han slutade. Nu fortsätter han att jobba som konsult på ett företag som gör utredningar åt landstinget Gävleborg.

Annons

Gunnar Jansson var tidigare chef för operationsdivisionen, som bland annat ansvarar för all kirurgi, ortopedi, cancersjukvård, intensivvård och ambulansverksamhet inom landstinget Gävleborg.

I oktober sparkades han med omedelbar verkan från sitt chefsjobb. Orsaken var att han inte lyckats få ordning på ekonomin och divisionens underskott fortsatte bara att växa. Gunnar Jansson hade kunnat jobba kvar inom landstinget, dock inte som chef, men han valde att helt lämna sin anställning i landstinget. Han fick i avgångsersättning 85 procent av sin lön i 18 månader, totalt drygt 1,2 miljoner kronor.

– Divisionschefer omfattas inte av LAS men för att kunna erbjuda dem någon typ av säkerhet så har de sex månaders uppsägningstid och rätt till 85 procent av lönen. Gunnar valde att sluta omedelbart och fick då erhålla en kontantersättning, säger landstingsdirektören Svante Lönnbark.

Konsultfirman som Gunnar Jansson nu jobbar för gör utredningar åt sex olika landsting, ett av dem är Gävleborg. Han ska bland annat göra en utredning om ambulandsdirigeringen. Enligt Svante Lönnbark får Gunnar Jansson behålla avgångslönen och han behöver inte göra någon avräkning mot den nya inkomsten.

Mer läsning

Annons