Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen för anestesin tvingas gå

För två veckor sedan fick chefen för landstingets operationsdivision sparken.


Nu har även verksamhetschefen för anestesin, Kjell Karlsson, tvingats sluta.


– Vi är oeniga om vad som krävs för att få ekonomin i balans, säger operationsdivisionens nye chef Kjell Norman som tagit beslutet.

Annons

Det var han som för två veckor sedan med kort varsel fick hoppa in som ny chef för division operation i landstinget. Detta sedan landstingsdirektören Svante Lönnbark beslutat sig för att sparka den tidigare chefen Gunnar Jansson.

Orsaken var att denne inte lyckats få ordning på ekonomin, divisionens underskott har bara fortsatt att växa.

Och nu är det alltså Gunnar Janssons efterträdaren Kjell Norman som hållit i yxan och beslutat sig för att kicka ytterligare en av divisionens chefer – denna gång verksamhetschefen för länets anestesisjukvård där bland annat intensivvården ingår.

Även i det fallet är det ekonomin som är orsaken.

Anestesin går med underskott och chefen Kjell Karlsson anser inte att de pengar verksamheten får nästa år är tillräckliga. Det kommer att krävas neddragningar som han motsätter sig och det har lett till att han nu tvingas bort.

– Vi har konstaterat att vi är oense om hur ekonomin ska hanteras och vilka åtgärder som ska vidtas och då är det mitt uppdrag att avsluta hans chefsskap, säger divisionschefen Kjell Norman.

Kjell Karlsson sparkades med omedelbar verkan och efterträddes redan i måndags av Lars-Åke Berndalen som kommer att gå in som tillförordnad chef i väntan på att en ny ordinarie har rekryterats. Det beräknas ta omkring ett halvår.

Lars-Åke Berndalen är också chef för hud och kommer nu alltså att ansvara får dubbla verksamhetsområden.

Även om Kjell Karlsson har sparkats som chef har han kvar sin anställning i landstinget Gävleborg. Vad han ska göra framöver är dock ännu inte klart.

Arbetarbladet lyckades igår inte få tag på Kjell Karlsson för en kommentar.

Mer läsning

Annons