Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkuseleverna bygger tält för gratisföreställningar

/
  • TUNGT. I går restes ett cirkustält i Stadsträdgården i Gävle. Det var några av Vasaskolans cirkuselever som förberedde inför de föreställningar de kommer att ge på lördag och söndag. Tidigare har de gjort sin sommarredovisning i Furuviksparken men i år blir det gratis entré som en del av nationaldagsfirandet. Erika Näsholm kommer att bjuda på tygakrobatik.
  • Rejäla tältpinnar.Kristian Skärlén slår i tältpinnar med slägga.

Cirkuselever från Vasaskolan byggde cirkustält i Stadsträdgården i går. I helgen blir det terminsredovisning i form av gratis cirkusföreställningar för allmänheten.

Annons

Tänk dig en tältpinne, fast flera centimeter grov och en halvmeter lång. Det behövs många för att hålla ett cirkustält på plats.

– Det är spännande. Jag har aldrig gjort det förut. Man förstod nog inte hur mycket jobb det är att resa ett tält, säger Erika Näsholm.

På lördag och söndag kommer hon att hänga och svänga i tyg inne i tältet som hon och kompisarna höll på att bygga i går eftermiddag.

De tre föreställningarna, klockan 11 och 16 på nationaldagen och 13 på söndagen, är cirkuselevernas terminsredovisning. Tidigare år har den skett i Furuviksparken, men nu, i och med att kommunen står för tälthyran, kan de erbjuda Gävlebor att komma och titta utan kostnad.

– Jag ska vara clown. Jag är den enda som har den inriktningen och jag tar studenten nu, så jag är lite rädd att den ska försvinna, säger Kristian Skärlén innan han fortsätter slå i tältpinnar med slägga.

Mer läsning

Annons