Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklande kvinna rånad i Bomhus

Kvinnan var på väg hem från en bekant på cykel när hon sparkades omkull och blev frånryckt sin väska i Bomhus vid tretiden natten till söndagen. Det är det tredje personrånet samma helg.

Annons

Det senaste rånet ska ha skett på Bomhusvägen där den korsar Sjöängsvägen. Den 26-åriga kvinnan var på väg hem, in till Gävle, när hon stannade och tände en cigarett. Det var då överfallet skedde.

Polisen är förtegen om detaljerna, hur många gärningsmän det kan ha varit och eventuella signalement. Skälet är att kvinnan såg en bil och en cykel som passerade platsen strax efter rånet, och polisen vill ha kontakt med cyklisten och den eller dem som åkte i bilen, som eventuellt var en taxi.

– När vi går ut och begär uppgifter från allmänheten vill vi inte att de låser sig vid hennes observationer för det kan göra att de inte hör av sig om de tror att de såg fel, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Det var först sedan kvinnan hade sökt sjukvård för sina skador som polisen fick kännedom om rånet. Kvinnan har uppgett att hon var så chockad att hon inte kunde kontakta polisen.

– Hon hade ont i rygg och nacke, var blåslagen på ben och knän, hade sår på armen och var svullen och röd i pannan, säger Hultqvist.

Det här är tredje personrånet samma helg, minst fjärde på en vecka.

– Det är tre för mycket. Vi har varit förskonade nu ett tag, men tre på en helg är mycket.

Finns det något samband mellan rånen och rånförsöket?

– Det går inte att utesluta att det är samma personer, men det finns heller inga direkta samband i nuläget, säger Peter Hultqvist.

Den som har upplysningar till polisen om rånet i Bomhus ombeds ringa 114 14.

Mer läsning

Annons