Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklisterna tar över i Hemlingby

/
  • PREMIÄRÅK. Rasmus Härdin var en av de cyklister som passade på att ta liften upp till toppen när Hemlingbybacken hade sommarpremiär i går.
  • FÖRVANDLING. Hemligby skidbacke har förvandlats till en bikepark. Från och med i går snurrar också liften igen så att cyklisterna snabbt kan ta sig upp till toppen.
  • ÅRET RUNT. Hemlingbyliften används numera året runt. När snön är borta används liften i stället till att transportera upp cylister till toppen.
  • LIFTSTART. Jonatan Mossberg, Rickard Strömberg och Max Larsson fanns på plats i Hemlingby när skidliften öppnade igen i går, nu för att transportera cyklister.

Nu snurrar liften i Hemlingby igen sedan skidbacken bytt skepnad till bikepark.
– Det är minst lika roligt att vara här på sommaren, sade Rickard Strömberg och hakade fast cykeln i bygeln för att ta liften upp till toppen vid gårdagens nypremiär.

Annons

När snön är borta förvandlas Hemlingbybacken till en enda stor cykelpark med dirt, fourcross, downhill och allt vad de tvåhjuliga sporterna kallas.

– Det här är en jättebra sak att satsa på i dag när alla ungdomar inte vill hålla på med traditionella sporter, sade Rosie Lundh, ansvarig för Hemlingby friluftsområde, när liften snurrade igång igen på torsdagskvällen.

– Vi hinner inte mer än stänga för vintern innan jag får frågan om när vi ska öppna igen. Det är ett väldigt sug efter att vara här och åka.

Rosie Lundh känner igen många av cyklisterna från vinterns skid- och brädåkning. Personerna är i många fall desamma. Det är bara utrustningen och underlaget som varierar.

Samtliga tisdagar och torsdagar samt även vissa helger ska Hemlingbyliften vara öppen i sommar för cykelfantasterna.

– Det är roligt att kunna utnyttja anläggningen till fullo året runt, säger Henrik Lingman, en av de ideellt arbetande entusiasterna.

Men att liften snurrar två kvällar i veckan innebär inte att cyklisterna håller sig borta från backen övriga kvällar.

– Nej, då går vi upp, säger Rickard Strömberg.

Mer läsning

Annons