Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då öppnar Burger King i Gävle

/
  • De sista förberedelserna inför öppningen av Burger King är i full gång. Under måndagen kom delarna till köket, som nu ska monteras.

Nu är det bestämt: Den 14 augusti öppnar Burger King dörrarna till sin första restaurang i Gävle.
Men redan två dagar före det ska restaurangen provöppnas. Då får de nya medarbetarna testa på sina nya jobb.

Annons

LÄS MER: Så blir Gävles första Burger King

Strax före jul blev det officiellt att snabbmatskedjan Burger King skulle öppna sin första restaurang i Gävle, och i slutet av mars sattes spadarna i marken. Nu har datum satts för premiäröppningen. Den 14 augusti slås dörrarna upp till den tredje hamburgerrestaurangen i Hemsta.

Men två dagar före det smygöppnas restaurangen. Då ska de nya medarbetarna få testa på verksamheten.

– Vi är inställda på stor tillströmning av gäster. Inledningsvis kommer vi inte kunna hålla det tempo som vi har som mål, men jag tror att folk har tålamod. Ju mer erfarenhet medarbetarna får, desto snabbare kommer de att jobba, säger restaurangchefen Christian Hillgren.

Burger King fick in närmare 300 ansökningar när de i våras annonserade efter medarbetare. 25 personer har rekryterats, och nästan alla tjänster är tillsatta.

– Det är många ungdomar som har anställts. Några kommer från snabbmatsbranschen, för andra är det första jobbet. Det är jättekul att ge dem möjlighet till arbetslivserfarenhet, säger Christian Hillgren.

Med både McDonald's och Max på andra sidan Södra Kungsgatan är Hemsta på väg att bli Gävles nya snabbmatsdistrikt.

Men Christian Hillgren tror inte att det blir något problem att restaurangerna ligger så nära varandra – snarare tvärtom.

– Jag tror att det blir en bra konkurrenssituation. Som gäst får man stor valmöjlighet, och jag tror att vi kan locka gäster till varandra. Det är en naturlig plats för oss att komma in på, säger han.

Nu sker de sista förberedelserna inför öppningen. Köket ska monteras, inredningen ska på plats och varor ska beställas. Den 3 augusti tar snabbmatskedjan över byggnaden från byggarbetarna.

Behöver Gävle en till hamburgerrestaurang?

– Burger King har väntat på att komma till Gävle sedan 1954, så jag tror att det har varit många år av saknad. Gävle växer, och vi måste ge oss in på marknaden. Snabbmatsbranschen behövs i dagens samhälle. Vi har en hektisk livsstil, vilket gör att vi snabbt måste kunna få i oss något att äta, säger Christian Hillgren.

LÄS MER: De bygger och öppnar Burger King

Mer läsning

Annons