Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel, 22, klarade debuten med glans

/
  • HADE STENKOLL. ”Många tror nog att det bara är att sitta här i halsband och med klubba, men det är mycket, mycket mer”. Daniel Olsson är den yngste ordförande i kommunfullmäktige i Sverige, men är rutinerad på fullmäktigemöten.

Han höll tiden, drog ner några skratt och fick många lovord. Så kan man beskriva 22-årige Daniel Olssons debut som kommunfullmäktiges ordförande.

– Det känns som om det har gått bra, det har varit ett vaket och glatt fullmäktige, konstaterade huvudpersonen själv.

Annons

Att överta ordförandeklubban för kommunfullmäktige är ingen lätt uppgift, att göra det som yngsta ordföranden i Sverige inte lättare, men Daniel Olsson går ödmjuk in i sin nya roll. Många har ställt sig positiva till nye fullmäktigeordföranden men han har också fått höra ord som oerfaren och ”politisk broiler”.

– Man säger att vi behöver få in ungdomar i politiken för framtiden, men ungdomar behövs nu också, kontrar Daniel Olsson.

Han har redan suttit en mandatperiod på fullmäktige, men steget till ordförandeplatsen är stort.

– Man måste ha en sådan otrolig koll på allting och vara vaken hela tiden, man blir en del av det hela på ett annat sätt.

Som 14-åring gick han med i SSU och två år senare i Socialdemokraterna. Trots att Daniel Olssons framfart som politiker har gått fort är en karriär som heltidspolitiker inget han strävar efter.

– Nej nej, jag utbildar mig till lärare och det är målet, hur roligt det här än är, är det lärare jag vill bli.

Mer läsning

Annons