Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bygger en stenträdgård på Polhemsskolan

/
  • MED EGNA HÄNDER. Nu kan eleverna Linamari Sundström, Eric Alsin, Rasmus Lindberg, Joel Olsson, Juan Quiroga, Joakim Svensson och Linnea Brolin mysa i stenträdgården. Snart ska de anlägga en trottoar.
  • PYSSLAR. I den lättskötta trädgården finns granar och enar. Linnea Brolin och Linamari Sundström tycker att det var svårast att bygga fontänen i mitten.
  • STOLT. Läraren Jan Lindström är stolt över sina elever.

Bakom dörrarna hos eleverna som vill bli anläggare på Polhemsskolan finns en stenträdgård.

På mindre än 20 dagar har eleverna fixat kakel, fontän och plantering.

– Nu ska vi bygga en trottoar här utanför sedan river vi allt, säger läraren Jan Lindström.

Annons

Det är en ovanligt duktig årskurs två som går byggprogrammet med inriktning anläggning. De har byggt en marockansk stenträdgård med nordisk design. Ett rum som är cirka tolv meter långt och nio meter brett. Här finns en fontän, bänkar med kakel, lättskötta planteringar med granar och enar. Allt är handgjort.

– Det är det svåraste vi gjort hittills. Men det är roligt att få en utmaning, säger Linamari Sundström. Hon har tillsammans med Linnea Brolin byggt den åttakantiga fontänen.

– Jag har inte lagt en enda sten. När det är stora objekt brukar eleverna tappa farten. Men de har gått in i det här med liv och lust och tycker att det är jättekul, säger läraren Jan Lindström.

De har fått hjälp av eleverna på elprogrammet med att fixa lyktorna. Annars har de gjort allt själva, även krukorna som är av betong och målade i svart. Designern heter Joakim Svensson.

– Vi är nöjda. Det blev jättefint, säger han.

Nästa steg är att anlägga en trottoar utanför. Kanske blir den i kullersten.

Mer läsning

Annons