Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fixade egen tidning

/
  • Ordnade egen information. Ekonomeleverna Viktor Wallén, Sebastian Fredberg och Jonas Vesterinen går tredje året på Borgarskolan. De har startat gratistidningen Studentskriften som tar upp vad som händer efter studenten. De har valt att göra en gratistidning eftersom de tycker att innehållet är viktigt att sprida.

Vad händer efter studenten?

Svaren på den frågan har tre elever på Borgarskolan gjort ett UF-företag av – i form av en gratistidning.

– Vi har tagit reda på sådant vi själva vill ha reda på, säger Viktor Wallén.

Annons

Studentskriften heter UF-företaget som ekonomeleverna Viktor Wallén, Jonas Vesterinen och Sebastian Fredberg står bakom. I fredags fick de första pris för bästa affärsidé på UF:s julmässa på Borgarskolan.

Inte förrän dagen före mässan blev tidningen färdigtryckt – i 3 000 exemplar. Då hade de jobbat hårt i 54 dagar: intervjuat politikern Tomas Tobé, tagit pulsen på nationslivet i Uppsala och skrivit om bristyrken i framtiden. Bland annat.

– Det var värt slitet när vi såg resultatet, säger Jonas Vesterinen och får medhåll av de andra.

Arbetet har dock inte bara handlat om att skriva texter, för det kostar mycket pengar att trycka tidning.

Helt oerfarna har de ändå lyckats sälja annonser så att det räckte till tryckeriet, till personen som gjort layouten – och lite till.

I mars räknar de med att tjäna ytterligare lite pengar på sitt UF-företag. Då kommer de ut med nästa nummer lagom till den regionala UF-mässan.

Tidningen kommer att finnas på Gävles gymnasieskolor, stadsbiblioteket och vissa kaféer.

Mer läsning

Annons