Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gillar att vara ute i ur och skur

/
  • Hoppla kossan. Olle Wirén och Agnes Wallqvist rider på en ko i trä. ”Det är ingen tjur, det är en ko med horn”, berättar han.
  • Roliga leksaker. Elise Korsgard gillar att vara ute med de andra dagbarnen i Hemlingby. Som examens­arbete Friluftsfrämjandets I ur och skur-utbildning har dagbarnvårdarna byggt roliga leksaker och redskap vid en grillplats i Hemlingbyskogen.
  • Varmt och skönt. Några troll kom på besök till invigningen av dagbarnvårdarnas ur och skur-verksamhet i Hemlingby. Något barn drog ned mössan för ögonen, men de flesta tyckte att det hela var både roligt och spännande.

Med trollbesök och ett avhugget rep invigde fem dagbarnvårdare och deras dagbarn sin Ur och skur- verksamhet i Hemlingbyskogen.

– Det är roligt här, säger Olle och räknar upp allt man kan leka med i skogen.

Annons

Vid grillplatsen Skommarpussen i Hemlingbyskogen samlades drygt 20 barn och deras dagmammor på onsdagen. De har varit här förr, men nu var det dags för invigning. Några troll kom på besök mitt i sångsamlingen. Sedan visade barnen upp alla roliga saker som dagmammorna fixat. En hage med låtsashästar och kor i trä. En balansbana och mysiga kojor.

– Hängmattan och balansbanan, svarar Elise Korsgard när jag frågar vad som är roligast.

Dagbarnvårdarna i Hemlingby och Andersberg har alltid varit ute mycket med sina dagbarn. Men nu har de gått en utbildning hos Friluftsfrämjandet som gör att de kan använda det välkända begreppet ”I ur och skur” om sin verksamhet.

Ellen Wejåker, ett och ett halvt, kom till Hemlingby med sin mamma.

– Jag ska lämna henne nu. Jag tycker att det här är jättebra. De lagar till och med maten ute, det är helt fantastiskt. Sen är de ju flexibla också, och är inte ute hur länge som helst om det är kallt, säger Maria Wejåker.

Mer läsning

Annons