Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jagade tips inför giftermålet

/
  • Karla Corpeno och Andreas Nilsson planerar att gifta sig i sommar och ville få tips och idéer på bröllopsmässan på Forsbacka Wärdshus.
  • Anna Lundberg jobbar som bröllopskoordinator och var en av de företagare som ställde ut på bröllopsmässan på Forsbacka Wärdshus.
  • Det senaste modet bland bröllopskläder visades upp på bröllopsmässan på Forsbacka Wärdshus. Många av kavajerna var i grå nyanser. Brudklänningarna gick mest i vitt, men även svart, brunt och guldfärgat förekom.

Klänningar, brudbuketter, håruppsättningar, smycken. Allt hade bröllopstema på Forsbacka Wärdshus i går.
– Det är bra att få idéer för det kan vara svårt att komma på själv hur allt ska vara, säger Karla Corpeno som ska gifta sig med sin Andreas Nilsson i sommar.

Annons

Det var många giftaslystna som samlades på Forsbacka Wärdshus i går för den årliga bröllopsmässan. Två av dem var Karla Corpeno och Andreas Nilsson från Gävle. För ungefär en månad sedan bestämde de att gifta sig i sommar. Troligen blir det i Lingbo där Karla har släkt. En hektisk tid väntar nu med planering och förberedelser om allt ska bli klart i tid.

– Det blir fullt upp fram till sommaren om vi ska hinna boka kyrkan, ordna festen och bestämma hur allt ska vara, säger Andreas Nilsson.

– Det roligaste med mässan är att titta vad som finns. Jag tycker inte att det blir för mycket, de kunde gärna ha haft lite fler utställare, säger Karla Corpeno.

De har tänkt sig att deras bröllop ska vara klassiskt, men ganska enkelt. Karla ville först ha en klänning utan släp, men under dagens modevisning av brudkläder har hon nog ändrat sig. Kanske blir det med ett litet släp ändå.

– Jag har inte riktigt bestämt mig, men jag vet att jag vill köpa klänning, inte hyra. Den blir fin att ha kvar som minne.

Även bland klädsel för brudgummen finns det en hel del att välja mellan. Det är långa och korta kavajer, västar och någon frack. Färgerna varierar mellan mestadels grått, svart och vitt.

– Det blir nog väst eller frack, något gråaktigt. Inte svart, funderar Andreas som ändå är på det klara med att han ska hyra sina kläder.

Johan Palmborg på Forsbacka Wärdshus berättar att bröllopsmässan anordnas för nionde året i rad. Den här gången var nitton utställare på plats. De omkring 150 besökarna fick svar på frågor om allt som rör bröllop, svensexor och möhippor, hur man ordnar brudbukett och håruppsättningar och hur man får hjälp med fotograferingen.

– Det har varit väldigt uppskattat och populärt. Bröllopstrenden kanske har nått sin pik, men är fortfarande mycket i ropet, säger Johan Palmborg.

Annons