Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De köpte alla lotter men vann ändå inte

/
  • KÄNNER SIG LURADE. Sebastian, Bianca, Nova och Nikki Rahkonen ville vinna den stora nallen  i lotteriståndet med vinst varje gång. De betalade över 1 000 kronor för att dra i alla snören men vann ändå inte annat än småvinster. ”Om inte jag hade ifrågasatt varför hade vi inte fått någon större vinst alls”, säger Tanja Rahkonen.

Familjen Rahkonen hade bestämt sig för att de ville ha högsta vinsten i lotteriståndet med vinst varje gång i Furuviksparken. De betalade för att få dra i alla lotterisnören men fick ändå inget annat än småvinster. – Vi kände oss lurade. Vad behövs egentligen för att få storvinsten? undrar Tanja Rahkonen.

Annons

Tanja Rahkonen tillbringade en hel dag i Furuviksparken tillsammans med sina barn, sin brors familj och sin mamma. De gick till lotteriståndet där det är vinst varje gång, man drar i ett snöre och får sin vinst. Väggen i lotterivagnen var täckt med giraffer, fjärilar, hjärtan, en jättestor groda och en jättestor nalle. Barnen använde sina egna pengar till att köpa flera lotterisnören. Tanja Rahkonen tröttnade till slut. Det var ju någon av storvinsterna som barnen ville ha.

– Jag betalade för alla 50 snören, de kostade 20 kronor styck. Den unga tjejen som stod där sa att hon inte kunde garantera att det fanns någon stor vinst där just då.

Barnen började förväntansfullt dra i alla snören.

– Jag var säker på att vi skulle vinna grodan, säger Bianca Rahkonen.

Men efter att ha dragit i alla snören hade de bara fått en mängd småvinster och en mellanvinst, en giraff. Tanja Rahkonen blev förvånad och undrade varför det inte vunnit något av de större priserna.

– Lotteritjejen ringde efter en kille som kom dit och sa att vi kunde få två mellanvinster. Men jag vidhöll att vi borde få stjärnvinsten. Efter ett tag kom en kvinna som verkade vara chef där. Jag fick veta att det var många som hade vunnit just den här dagen.

Men till slut fick familjen ändå två storvinster att ta med sig hem.

– Är du nöjd nu, undrade kvinnan. Men det handlar inte om det. Jag tycker synd om alla barn som blir lurade. Om det inte är möjligt att vinna när man dragit i alla snörena, hur ska man någonsin kunna vinna då? Det blev dyrt för oss men det var det värt, säger Tanja.

Tom Widorson, vd för Furuviksparken, försäkrar att det brukar gå åt mellan fem och tio högvinster per dag.

– När högvinsten har dragits ska vinstlappen flyttas från det snöret till ett annat. Men den här dagen var det mycket folk och den som var ansvarig hann inte göra det. Vi gjorde ett misstag men nu har vi gått igenom rutinerna och bett de ansvariga att göra stopp och flytta lappen, även om det är många gäster.

Familjen Rahkonen lämnade kvar 19 småvinster i Furuviksparken men de andra 25 små hundarna och nallarna ska skickas till barnhemsbarn i Bulgarien.

Mer läsning

Annons