Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ordnar skräckdisko till förmån för utsatta barn

/
  • Välgörare. I form av två Halloweendiscon ska Annie Jakobsson, Sanna Hjelm, Emma Hillbom, Anna Örnblom, Klara Öberg och Elisabeth Nilsson vid Thoren business school samla in pengar till ett barnhem i Filipinerna.

Discon i skräckens anda för välgörenhet.
Sex tjejer vid Thoren business school anordnar Halloweendiskon för att hjälpa barnhemsbarn i Filippinerna.

Annons

Med ett brinnande intresse för utsatta barn i andra länder blev valet av projektarbete en självklarhet för eleverna vid Thoren business school i Gävle.

– Vi vill så gärna hjälpa, och för pengarna vi får in kommer vi att ta med barnen på utflykter, köpa skolmaterial och mediciner, säger Emma Hillbom.

Två diskon

Tillsammans med sina fem klasskamrater anordnar Emma Hillbom två Halloweendiskon, ett vid Brynässkolan och ett vid fritidsgården Brynjan i Gävle, för att hjälpa barnhemsbarn i Filippinerna. Pengarna tjejerna får in kommer oavkortat att gå till barnhemmet i Filippinerna.

2 000 på loppmarknad

Hittills har de lyckats samla in 2 000 kronor från loppmarknader de har anordnat. Men tjejerna är långt i från nöjda. Bland annat kommer de att öppna ett bankkonto dit privatpersoner och företag kan skänka pengar till barnhemmet.

Målet är att de ska samla i hop minst 5 000 kronor innan de tillsammans åker till barnhemmet 24 februari.

– Vi har redan haft kontakt med barnhemmet och de är väldigt glada över att vi vill göra det här, och jag hoppas verkligen att vi får ihop mycket pengar, säger Elisabeth Nilsson.

Mer läsning

Annons