Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på eget hus i Stureborg

/
  • Tobias Svenssons och Carolina Kaustinens husbygge är ett av sex hus som hittills börjat byggas på de 24 nyaste tomterna i Stureborg. Variationen i området är redan stor. ”Vi har inget byggföretag utan gör det mesta själva”, säger Tobias, som är elektriker.
  • Det nya området i Stureborg, som är Andersbergs sydligaste del, börjar så smått att befolkas. Men ett visningshus är fortfarande osålt, liksom 16 tomter.

Tobias Svensson och Carolina Kaustinen har köpt en tomt i Stureborg i södra Andersberg där de bygger sitt eget hus.

– Det är kul att greja själv och att välja hur man vill ha det, säger Tobias Svensson.

Men 16 av 24 tomter är fortfarande osålda.

Annons

Tobias och Carolina bokade sin tomt redan i oktober 2009.

– Vi ville bo ganska centralt i Gävle samtidigt som vi ville bygga hus och då var det här området vi hittade. Vi har bott i lägenhet förut och det var väl mest jag som ville ha eget hus och garage och så, säger Tobias Svensson.

De kikade på Lindbacka också, men då hade de behövt välja ett hus från ett visst företag. Tobias är elektriker och ville bygga det mesta själv. Dels för att han tycker det är roligt, dels för att sänka kostnaderna. Bara tomterna kostar 790 000 kronor.

– Jag tror att de kommer att bli sålda till slut, men de kanske får sänka priset lite för en del av tomterna.

För en månad sedan flyttade de in. Huset är till stora delar fortfarande en byggarbetsplats, men ett kök, vardagsrum, toalett och ett sovrum är helt färdiga.

– Till sommaren är det förhoppningsvis färdigt.

Mer läsning

Annons