Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”De som bor där behöver kontinuitet”

/
  • BLEV CHOCKAD AV BESLUTET.  Margareta Tolltorp Henriksson är mycket kritisk till att ingen har hört av sig och berättat att i stort sett hela personalgruppen bytts ut med omedelbar verkan.

Margareta Tolltorp Henriksson, som är förvaltare åt en person som bor på boendet, har en och en halv vecka efter personalbytet fortfarande inte hört ett ljud från kommunen om det inträffade.

– Jag är orolig, de som bor där behöver kontinuitet, säger hon.

Annons

Margareta Tolltorp Henriksson är utsedd att ta alla viktiga beslut åt en av dem som bor på det aktuella boendet. Hon är mycket kritisk till att ingen har hört av sig och berättat att i stort sett hela personalgruppen bytts ut med omedelbar verkan.

– Jag fick veta att den gamla personalen fått sluta när en av vikarierna ringde mig och frågade en sak. Sedan läste jag din artikel i tidningen. Jag blev helt chockad, säger hon.

Inte svår att nå

Lena Yngvesson, områdeschef på omvårdnadsförvaltningen, beklagar att hon inte informerats.

– Verksamhetschefen har ringt runt, men jag vet att det är någon hon inte har fått tag på. Det är förstås tråkigt, säger hon.

– Vad säger hon? Jag är hemma om dagarna och de har även mitt mobilnummer, jag har inga missade samtal. Inte ett ljud har jag hört från dem. Allting ska gå genom mig som är förvaltare. Det här är makalöst, säger Margareta Tolltorp Henriksson.

Hon har under alla år haft förtroende för personalen.

– Jag tycker att det har gjort allt som stått i deras makt för att de som bor där ska ha det bra. De har varit lätta att ha att göra med. Vad det är de inte lever upp till, det fattar jag inte.

Enligt uppgift informerades inte heller personalen i kommunens nattpatrull om att i stort sett hela dagpersonalen bytts ut.

– Det var en i nattpatrullen som ringde mig och frågade vad som hänt. Det är de som har ansvaret på nätterna och ingen hade talat om för dem att de här människorna hade blivit av med sin dagpersonal, sin trygghet, säger en av de omplacerade medarbetarna.

– Det är inte omöjligt att den informationen inte nått fram, i så fall är det en miss som jag beklagar, säger Lena Yngvesson.

Mer läsning

Annons